Alternativna muzika
423

Gabra već 30 godina doprinosi urbanoj sceni Tuzle, objavio je pjesmu koja osvaja na prvo slušanje

A. K.
Almir Gabrić (Foto: Klix.ba)
Almir Gabrić (Foto: Klix.ba)
Na tuzlanskoj alternativnoj muzičkoj sceni već 30 godina se nalazi i Almir Gabrić poznatiji kao Gabra, a u tri decenije djelovanja sačinio je pozamašnu zbirku tekstova. Na treću deceniju svoga rada objavio je numeru "Žena koja sanja", urbano djelo koje osvaja na prvo slušanje.

Gabra je u svim minulim decenijama aktivno učestvovao u stvaranju alternativne muzičke scene u Tuzli, a zahvaljujući njegovom angažmanu brojni lokalni bendovi u svojim začecima su dobijali priliku za predstavljanje publici.

Autorskim radom Gabrić se bavi već 30 godina, a u tri desetljeća nanizalo se mnoštvo tekstova koje će u narednom periodu pretvoriti u muzičke numere.

Prva od niza njih je pjesma "Žena koja sanja", a muzičke znalce osvaja svojom emotivnom snagom i odličnom muzikom, sa jakim stihovima i interpretacijom. Gabra je za ovu pjesmu uradio i prigodan sport, sniman na nekoliko lokacija u Tuzli.

"Tokom dosadašnje karijere napisao sam izuzetno mnogo pjesama koje do danas nisam objavio. Mislim da je sada došlo vrijeme za njihovo publikovanje, a prva od njih je 'Žena koja sanja'. U narednom periodu imam u cilju objavljivanje novih pjesama za koje se nadam da će naći put do slušalaca i učiniti ih sretnim i zadovoljnim", kaže Gabrić za Klix.ba.

Ovaj urbani Tuzlak dokom dosadašnje karijere potpisivao se kao član nekoliko lokalnih bendova, sa kojima je snimio zajedničke numere, a "Žena koja sanja" predstavlja njegov solistički prvijenac.

U stvaranje ove numere uložio je mnoštvo ljubavi, truda i strasti, a kombinacija njegovog nespornog talenta, autentičnosti i profesionalnosti čini ovaj singl nevjerovatno snažnim i posebnim.