Party
0

Funk D'Void u Domu mladih

Sarajevo-x.com
Dom mladih/Centar Skenderija Sarajevo u saradnji sa Elite Music Management agencijom predstavljaju party sa specijalnim gostom Funk D'Void. Party će biti održan 23. maja, a ulaznice će se moći nabaviti na platou Skenderije po cijeni od 15 KM par dana prije ovog događaja.

Lars Sandberg aka. Funk D'Void, DJ i producent čiji stil varira od housea do techna podjednako, od jazzy house do funky techno produkcije. Nakon više od 20 godina iskustva kao DJ i dva nastupa na finalu DMC natjecanja, Funk D'Void je postao sinonim za odličnog producenta i DJ-a s krcatim rasporedom nastupa širom svijeta, kažu iz Doma mladih.

Veoma tražen kao DJ u cijelom svijetu, Funk D'Void je izuzetno poznat i kao producent sa svoja tri albuma "Technoir“, "Dos“ i "Volume Freak“, te velikim brojem singlova i remixa za druge producente. New order, Kraftwerk, Underworld, Laurent Gariner i Kevin Sunderson su samo neka od imena koja su tražila njegov jedinstveni remikserski stil za svoju muziku.

Sa svojim dugogodišnjim prijateljom Nigel Hayesom, Lars također radi na malo više jazzy house projektu Chaser, iz čije radionice proizlaze nezaboravne 'Sides Of Iron', 'Life In Loisaida' te 'Game On'.

Funk D'Void je istinska legenda elektronske muzike kojem prizanje odaju velika imena scene kao što su: Sven Vath, Andy Cato (Groove Armada), Hernan Cattaneo, Danny Howells i Nick Warren. Pored Funk D'Void-a na partiju će nastupati i domaći DJ-evi: FOCHO (Resident DJ Doma mladih), WEDRAN (Triptonight, Dom mladih). Za video animacije će biti odgovoran: Asp THE GreAt (ATG51, Tr).