Promijenjeni datumi turneje
0

Frontmenu grupe Depeche Mode operisan tumor

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Londonski nastup rock benda "Depeche Mode", koji se trebao dogoditi narednog vikenda, odgođen je zbog operacije na koju je morao otići frontmen grupe Dave Gahan. Njemu je, kako javljaju britanski mediji, uklonjen tumor na mjehuru.

Koncert u dvorani O2 došao je u pitanje kada je 12. maja Gahan hospitaliziran nakon simpotoma gastroenteritisa. Ipak, maligni tumor je uspješno odstranjen, a prvi sljedeći koncert grupa bi trebala održati 8. juna u Leipzigu, Njemačka.

"Doktori su Daveu Gahanu naredili da se mora odmarati do 8. juna kako bi se potpuno oporavio", stoji u pismenoj izjavi benda.

Dave se, također, zahvalio fanovima na podršci koju su im pružili, te ih zamolio za razumijevanje i strpljenje.

"Depeche Mode duboko žali zbog problema i neugodnosti koje su otkazivanja i prolongiranja koncerata prouzrokovala", saopšteno je.

Promjene u rasporedu turneje:

  1. maj - Koncert u londonskoj O2 Areni je odgođen. Novi datum će se uskoro znati. Kupljene ulaznice vrijede i za novi datum.
  1. maj - Gostovanje Depeche Modea na Pinkpop festivalu u Landgraafu je otkazano.

  2. juni - Koncert u Hamburgu se neće održati, ulaznice i dalje vrijede za novi datum.

  3. i 5. juni - Koncerti u Dusseldorf Areni su odgođeni, novi datumi se ne mogu odrediti dok druga Bundesliga ne objavi raspored utakmica. Novi datumi bi trebali biti poznati najkasnije do početka jula. Ulaznice vrijede i za nove datume.

  4. i 8. juni - Koncert 7. juna u Leipzigu se otkazuje, ali koncert dan kasnije se održava prema planu. Ulaznice za otkazani koncert se mogu zamijeniti za koncert 8. juna u Leipzigu ili za berlinski koncert 10. juna.

  5. jula - Koncert u Bergenu se odgađa za 28. januar 2010.

Odgođeni koncerti koji čekaju novi datum:

  1. maj - Atina, Terra Vibe
  2. maj - Istanbul, Santral Istanbul
  3. maj - Bukurešt, Parc Izvor
  4. maj - Sofija, Vasil Levski
  5. maj - Beograd, Ušće park
  6. maj - Zagreb, Arena
  7. maj - Varšava, Gwardia Stadium
  8. maj - Riga, Skonto Stadium
  9. maj - Vilnius, Zalgirio Stadionas