Uspjeh bh. repera
0

Frenkie u središtu holivudskog filma

Sarajevo-x.com
Tuzlanski reper Frenkie, kojeg mediji opisuju kao "najbržeg i najkontroverznijeg repera na Balkanu", ostvario spektakularnu saradnju godine. Kako smo već najavljivali, Frenkijeva pjesma "Soundtrack" sa njegovog prvog albuma "Odličan CD" uspjela se uvrstiti u muzičku podlogu novog velikog holivudskog blockbustera "The Incredible Hulk" režisera Louisa Letterriera.

Do saradnje Frenkija i filmske kuće Marvel Enterprises došlo je tako što je glavni muzički producent filma na internetu tražio pjesmu koja će kao muzička podloga najbolje odgovarati akcijskoj sceni jurnjave automobila ulicama New Yorka.

Na koncu, Frenkijeva je pjesma smještena u scenu u kojoj se Edward Norton s djevojkom vozi u taksiju, dok Frenkie trešti iz zvučnika.

Frenkie, poznat po karakterističnom energičnom repanju i mnogobrojnim nastupima s Edom Maajkom, započeo je svoju karijeru puno prije 2005. godine kada mu je izašao album prvijenac 'Odličan CD'. Album koji je hvaljen od publike i kritike, proglašen je za jednog od najboljih debitantskih albuma 2005. godine. Frenkie potom izdaje svoj drugi hip-hop album "Povratak Cigana" na kojem mu gostuju Edo Maajka, Damir Avdić i Crni zvuk.

'Povratak Cigana' ispunjen je energičnim repanjem koje je postalo prepoznatljivim izražajem Frenkija kroz rad s Edom, Remi, Baby Dooksom, Marchelom i ostalima. Na albumu se može naći sve - od battle tema sa kojima se Frenkie i u prošlosti isticao, pa do socijalnih tekstova i storrytellinga. Producent odlične podloge (beata) u pjesmi slučajno prigodnog imena 'Soundtrack' je Adis Macić – Maca.