Sarajevski Undeground
358

Frenkie, Kontra, Indigo: Nevjerovatna energija na hip hop koncertu u Sarajevu

Klix.ba
Frenkie, Kontra i Indigo sinoć su u prepunom sarajevskom klubu Underground održali još jedan koncert koji će se dugo pamtiti, pod nazivom Đe Će Ko Za Novu.

Domaći reperi i ovaj put su potvrdili da rijetko ko može na binu iznijeti njihovu energiju, te da zasluženo spadaju u sami vrh regionalne hip hop scene.

Dugi redovi od samog otvaranja kluba nagovijestili su da je publika željna nastupa Frenkija i Kontre, uz podršku Indiga – njihovog DJ-a i producenta. Upravo Indigo se na bini pojavio prvi, i dobro zagrijao publiku energičnim polusatnim DJ setom. Kada su mu se pridružili Frenkie i Kontra došlo je do erupcije zadovoljstva kod prisutnih.

Redale su se pjesme prije svega sa aktuelnog albuma Egzil, poput "Motaj Kablove", "4 Zida", i druge, a atmosfera je dostigla vrhunac uz pjesme "Đe Će Ko" i "Tupakamaru". Neizostavni su bili i zajednički hitovi sa albuma Putanja - "Karma", "Viša srednja klasa" i druge. Za pjesmu "Bratmoi" na bini im se pridružio i Shtuka, jedini gost večeri. Trojac je odličan koncert doveo do vrhunca, začinivši ga starijim pjesmama "Gdje god su moji", "Gori", "Kakav ja", itd.

Klub Underground je još jednom bio domaćin izuzetno kvalitetnom hip hop koncertu, a publika je svjedočila i zanimljivom detalju koji se desio kada je mladić iz publike izašao na binu, te uz ovacije prisutnih zaprosio djevojku. Na samom kraju koncerta vidljivo je bilo obostrano zadovoljstvo publike i izvođača, a do kraja noći Indigo je nastavio svoj DJ set te zadržao klub u dobrom raspoloženju.

Frenkie, Kontra i Indigo bili su oduševljeni energijom tokom koncerta i presretni su što su sa sarajevskom publikom na najbolji mogući način završili veoma uspješnu 2018. godinu. Najavili su još energičniju i još bolju 2019. godinu za hip hop u BiH. Pored odličnih projekata koje pripremaju u svom aranžmanu, FM Jam ekipa najavljuje i nove Red Bull RapLika hip hop noći, puno novih Red Bull Music projekata, kao i samo BiH finale Red Bull RapLike koje se očekuje pred kraj 2019. godine. Tuzlanska publika će ovaj trojac moći slušati 31. decembra na otvorenoj sceni što će biti savršen kraj 2018. godine za FM Jam ekiou.