Snimaju treći album
21

Frenkie, Kontra i Indigo u videu prenose utiske iz Californije

D. B.
Već nekoliko dana naša hip hop ekipa Frenkie, Kontra i Indigo boravi u Los Angelesu, gdje u Red Bull Music Studiju snimaju svoj treći zajednički album. Nakon završenog prvog dijela studijskih poslova nastavljaju vrijedno raditi i sve preostalo vrijeme koriste za snimanje video spotova.

Na jednoj od rijetkih pauzi posjetili su Venice Beach, gdje su podijelili svoje dosadašnje utiske. Oduševljeni su Los Angelesom i objasnili kako crpe inspiraciju na američkoj zapadnoj obali, gdje se iz svih zvučnika u gradu čuju većinom hip hop zvuci.

Također su izrazili svoj ponos kako se i u BiH sluša najaktuelnija hip hop i RnB muzika, upravo poput one sa radio stanica pored Tihog okeana – aludirajući na serijal Brownsugar RnB.

Nakon kratke pauze nastavljaju sa radom, a tokom dana će odgovarati na pitanja sa storyja @redbullbih Instagram naloga. Tu će svi fanovi moći postavljati pitanja, a FM Jam trojac će se potruditi da odgovori na najzanimljivija.

Petak i vikend ispred nas ostaju radni za ekipu u Red Bull Music Studiju u Los Angelesu, gdje će zajedno sa audio inžinjerom, Henry Prof.H D'Ambrosiom koji je radio godinu dana sa Dr.Dre-om, finalitirati svoj novi album. Još uvijek nisu otkrili ime albuma, koji bi nakon Putanje i Egzila trebao biti kruna njihovog zajedničkog rada.