"Bolan, otvori"
365

Frenkie, Kontra i Indigo na pjesmi "Teorija zavjese" ugostili Zijaha Sokolovića

Klix.ba
Od danas na online platformama Deezer, Spotify i Apple Music, besplatno možete slušati novi singl sa albuma Egzil. Frenkie, Kontra i Indigo na pjesmi "Teorija zavjese" ugostili su proslavljenog bh. glumca Zijaha Sokolovića.

Nakon uspješnog starta sa pjesmom "Đe će ko", koju je u prvoj sedmici pogledala trećina miliona gledatelja, stiže i drugi single sa albuma Egzil. "Teorija zavjese" je svojevrsna društvena kritika, u kojoj se izvođači osvrću na pojave poput cinizma, malograđanskog prosuđivanja, kao i činjenicu da je u balkanskim društvima uspjeh često neoprostiv.

Zijah Sokolović na pjesmi gostuje sa legendarnim riječima "Bolan, otvori", koje nadopunjene tvrdim rimama Frenkija i Kontre čine snažnu poruku, u pjesmi punoj surove istine našeg društva.

"Nakon što je Indigo predstavio svoj beat koji je sadržavao originalni sample iz stare dječije serije 'Otvori prozor', odlučili smo kontaktirati Zijaha Sokolovića, koji je rado prihvatio nanovo snimiti riječi koje su ostale urezane u pamćenju generacijama", objasnio je Frenkie.

Uz Kontru i Indiga kaže kako je ova emisija obilježila njihovo odrastanje, pa je tako i saradnja sa velikanom našeg glumišta došla prirodno.

Slušaj na Deezeru. Slušaj na Google Playju.