Iznenadna saradnja
343

Frenkie i Sajsi MC objavili singl "Svi", klupski hit koji spaja Sarajevo i Beograd

Klix.ba
Trenutno najpopularniji bosanski reper Frenkie i jedna od najvažnijih dama srbijanskog repa Sajsi MC, sinoć su objavili spot za zajednički singl "Svi" u produkciji bosanskog producenta Indiga. Frenkie i Sajsi su ove godine provodili dosta vremena zajedno za vrijeme rada na projektu "Red Bull RapLika", gde je Sajsi MC bila sudija i voditeljica.

"Frenkie i ja smo u bližem kontaktu već neko vrijeme preko 'Red Bull RapLike' i vremenom smo skapirali da pored toga što smo generacija, mi muziku i rep u srži doživljavamo na gotovo isti način. O saradnji pričamo već neko vrijeme, a kada je Indigo poslao genijalnu matricu oboje smo tekst praktično iz prve napisali. Moja publika zna da baš rijetko sarađujem s reperima pa će im i biti jasno koliko je ova saradnja posebna i koliki je Frenkie car", rekla je Sajsi MC o saradnji na numeri "Svi".

O saradnji sa Sajsi je i Frenkie je slično prokomentarisao.

"Sajsi je carica i s njom je bilo baš prijatno sarađivati. Pored toga što je veliki profesionalac, mi imamo baš sličan ukus kada je muzika u pitanju. Ideju da zajedno nešto snimimo se dugo kuva i sada se konačno sve poklopilo i ostvarilo. Pjesma je klupska i nadam se da će pumpati u klubovima po cijelom Balkanu", rekao je Frenkie.

Frenkie singl "Svi" predstavlja nakon sjajnog zajedničkog albuma sa Kontrom i Indigom - "Egzil" koji je sa singlovima "Đe Će Ko", "Motaj kablove" i "Tupakamaru" osvojio publiku širom Balkana.

Frenkie i Sajsi posebno ističu da je pjesma klupskog karaktera i očekuju da će biti svojevrsni soundtrack za noćne izlaske. Svjesni su da će na prvu njihova saradnja biti pravo iznenađenje za fanove u cijelom regionu, ali taj momenat iznenađenja im je upravo posebno drag. Tekst pjesme su pisali zajedno, dok se u spotu osim njih pojavljuje i Tijana Rašić, sestra Sajsi MC i saradnica na sceni, ali i Ina Čano, muzičarka, umjetnica i model.