Hip Hop Fest
330

Frenkie i Kontra nastupili u Srebrenici: Drago nam je vidjeti mlade kako pjevaju naše pjesme

Klix.ba
Sinoć je u srebreničkoj pivnici održan je Hip Hop Fest na kojem su nastupili Frenkie, Kontra te belgijske hip hop umjetnice Gloria Boateng i Nephtys.

Ovi izvođači su sinoć okupili veliki broj mladih ljudi iz Bratunca, Zvornika, Milića, Potočara i Srebrenice. Organizatori nastupa su Muamer Čivić i Aleksandar Andrić Mix ispred udruženja Srebrenica Wave kojima je u pomoći priskočila belgijska ambasada u BiH te Nicolas Wieers i ekipa Balkan Trafik festivala iz Brisela.

"Nakon dugo vremena smo ponovo došli u Srebrenicu i ponosni smo što je naša muzika na jednom mjestu okupila mlade iz Srebrenice i okolnih mjesta. Svirali smo u ovom gradu prije nekoliko godina na Srebrenica Wave festivalu, a prije toga smo čak i organizovali naš Unity festival gdje smo ugostili brojne muzičare iz cijele regije. Uvijek nam je drago vratiti se i družiti sa ekipom. Moram pohvaliti Muamera i Mixa koji rade odličan posao sa pivnicom i svojim festivalima, skidam im kapu i smatram ih herojima. Posebno nam je bilo drago vidjeti mlade iz svih gradova kako zajedno uz naše pjesme uživaju i pjevaju, to ono najbolje što muzika može da pruži. Zahvalio bih se ovom prilikom svima na odličnom druženju i obećajem da se vidimo uskoro", izjavio je Frenkie.

Muamer Čivić je poručio da je Srebrenica sinoć bila onakva kakvu je želimo i zamišljamo.

"Zahvalio bih se cijeloj ekipi na posjeti i ove godine obećavamo brojne slične evente. Također, svaka čast publici koja se odazvala u do sada rekordnom broju i do kraja ispunila našu pivnicu", rekao je Čivić.

Gloria Boateng i Nephtys su belgijske hip hop umjetnice koje su u posjetu BiH došle sa ekipom Balkan trafik festivala. Obje su u BiH prvi put i fascinirane su toplotom i ljubaznošću domaćina. Prije Srebrenice su održale nastup u sarajevskom Underground klubu u sklopu Red Bull RapLika hip hop night serijala.

"Sarajevo je prekrasan grad, a publika nas je odlično primila. Cijelo ovo iskustvo, posjeta Sarajevu i Srebrenici će nam ostati u pamćenju i biti velika inspiracija", poručila je Gloaria.

Ekipa Srebrenica Wavea iza sebe ima brojne festivale. Između ostalog su ugostili bendove kao što su Brkovi i Helem Nejse. Njihov program se nastavlja i ove godine i sa svojim prostorom i eventima su jedino udruženje koje organizuje alternativne događaje na širem području Srebrenice.