{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Frenkie i Filharmonija: Sarajevska publika oduševljena fuzijom hip hopa i klasične muzike

26.3.2015. u 22:24
3.715
107
Frenkie i Filharmonija: Sarajevska publika oduševljena fuzijom hip hopa i klasične muzike
3.715
Tuzlanski reper Frenkie je uz pratnju Sarajevske filharmonije večeras nastupio u prepunom Narodnom pozorištu gdje je izveo svoju pjesmu "Noćna smjena".
Odlično posjećen koncert pod nazivom "Večer tanga – od Rima do Buenos Airesa", održan je uz brojne goste iz Italije, a publika je nakon koncerta izvođače pozdravila gromoglasnim aplauzom.

"Nastojali smo naći muzičare s kojima još nisam radio i s kojima bih volio sarađivati. Razmišljajući o muzičkoj sceni u BiH odlučili smo se za filharmoniju, činilo nam se zanimljivo jer to niko nije očekivao", kazao je Frenkie objašnjavajući razloge spajanja klasične i rap muzike.

Večerašnji koncert predstavljao je i dio projekta snimanja dokumentarnog filma o hip hop muzici u Bosni i Hercegovini u kojem uz Frenkieja učestvuju DJ Soul, sarajevski reper Kontra i muzički producent Billain.

Iz razloga što je kombinacija hip hopa i klasične muzike nesvakidašnja sarajevska publika je pokazala izuzetnu zainteresovanost koja je potom nagrađena jedinstvenom fuzijom žanrova.

Slične kombinacije nisu strane na svjetskoj sceni, a bendovi i izvođači kao što su Deep Purple, Quincy Jones i Art of Noise svojevremeno su miješali svoje žanrove sa nikada prevaziđenim izvedbama klasičnih djela.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: