Red Bull Raplika
0

Frenkie i Darko Richter pozivaju repere iz regiona da se prijave

Klix.ba
Prijave za Red Bull RapLiku 2017, najveće regionalno takmičenje u hip hop improvizaciji, u punom su jeku.

MC-ijevi iz BiH, Hrvatske i Srbije mogu se prijaviti na web stranici www.redbullraplika.com do 7. aprila. Jedan od najpoznatijih repera u regionu Frenkie i prošlogodišnji pobjednik bh. izdanja Red Bull RapLike Darko Richter u videu govore o takmičenju.

Pravo učešća u ovom "balkanskom prvenstvu u repanju slobodnim stilom" imaju MC-ijevi iz BiH, Hrvatske i Srbije. Prijave traju do 7. aprila, a vrše se putem web stranice www.redbullraplika.com na sasvim jednostavan način: potrebno je kreirati profil, odabrati državu, te snimiti jednominutni video sa hip hop improvizacijom. U velikom regionalnom finalu, koje će biti održano krajem maja u BiH, osam najboljih boriće se za prestižni naslov regionalnog kralja freestylea.

Raplika Sarajevo (Foto: Sulejman Omerbašić)
Raplika Sarajevo (Foto: Sulejman Omerbašić)

Po jedan učesnik regionalnog finala iz svake od tri države bit će odabran putem državnih kvalifikacija, koje će biti organizovane u različitim formatima od države do države: negdje će to biti klupsko nadmetanje sa četiri do osam MC-ijeva, a negdje online odabir.

Još po jedan učesnik iz svake države dobit će direktnu pozivnicu žirija, koji će specijalnu pozivnicu poslati i jednom MC-iju iz ostalih zemalja regiona. Osmi učesnik regionalnog finala bit će prošlogodišnji pobjednik bh. izdanja Red Bull RapLike Darko Richter.

Jedan od najpoznatijih repera u regionu Frenkie napominje da dok čekaju državne kvalifikacije i regionalno finale MC-ijevi odlične alate za vježbu mogu pronaći na web stranici takmičenja. Tu mogu vježbati samostalno, boriti se "u četiri oka" ili učestvovati u javnim online turnirima srijedom od 20 do 21 sat. Za učešće u borbama, kao i za mogućnost gledanja javnih borbi i glasanja za svoje favorite, potrebno je kreirati profil na web stranici.

U videu pogledajte šta su Frenkie i prošlogodišnji pobjednik bh. izdanja Red Bull RapLike Darko Richter rekli o takmičenju i šta poručuju MC-ijevima.

Za sve detalje i vijesti o takmičenju, pratite web stranicu i Facebook profil takmičenja.