Muzika
7

Fotoreportaža: Punk Rock Holiday ruši barijere između bendova i publike

Klix.ba
Stipe Surać, koji se već 18 godina profesionalno bavi fotografijom, donosi reportažu sa festivala Punk Rock Holiday u Sloveniji.
Foto: Stipe Surać
Foto: Stipe Surać

Punk Rock Holiday je festival koji se održava na Sotočju, tačnije ušću rijeke Tolminke u Soču u gradiću Tolminu u Sloveniji, vjerovatno najljepšoj festivalskoj lokaciji u Evropi.

Međunarodni ugled je stekao već sa svojim prvim izdanjem 2011. godine kada su nastupili neki od najjačih punk rock bendova na svijetu, NOFX i Bad Religion. U svom trećem izdanju 1.3. o kojem govori ova reportaža ugostio je svjetski poznte bandove kao što su Propagandhi (Canada), Anti-Flag (Pittsburgh-USA), Millencolin (Švedska), Suicidal Tendencies (Los Angeles), Snuff (UK), H2O i The Casualites (New York) i drugi.

[VSLIKA HREF="http://fotografija.ba/wp-content/uploads/2014/05/punk_rock_by_Stipe_Surac.pdf"]1[/VSLIKA]

Klikni na fotografiju iznad da vidiš fotoreportažu

Tokom četiri dana festivala ukupno je nastupilo 50 bendova, koji su okupili između 2000 i 3000 fanova iz cijele Evrope. Festival je jedinstven i po tome što ne postoje barijere između bandova i publike tako da je pozornica otvorena za beskonačni “stage diving“.

Ukoliko želite objaviti svoju priču u ovoj rubrici javite se na [email protected]. Ranije objavljene fotogalerije možete pogledati ovdje.