Rođendanski party
146

FMJAM proslavio punoljetstvo u Domu mladih u Tuzli

Piše: A. K.
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Najpoznatiji hip-hop pokret u Bosni i Hercegovini FMJAM sinoć je u Domu mladih u Tuzli proslavio svoj 18. rođendan.

Izvrsni beatovi na dva floora zabavljali su veliki broj posjetitelja koji su uz izuzetno dobro raspoloženje punoljetstvo ovog pokreta proslavljali do kasno u noć. Cijelu zabavu dodatno su upotpunili i vizuelni efekti koji su se prostirali od samog ulaza u tuzlanski Dom mladih.

U okviru rođendanske zabave, koja je tradicionalno i prilika za susret starih prijatelja iz svih zemalja regije, posebna pažnja posvećena je posljednjem albumu pod nazivom Egzil koji je javnosti zvanično predstavljen u petak uvečer.

Kao autori Egzila se potpisuju Frenkie, Kontra i DJ Indigo koji su i ovaj put donijeli inovativnu produkciju te muzičku samouvjerenost i agresivnost.

Album je snimljen u Tokiju, donosi 13 pjesama, a dosad su se već izdvojile numere "Đe Će Ko", "Teorija zavjese", "Baš svi" te "Sad bi htjela".

FMJAM danas predstavlja jedan od najvećih muzičkih alternativnih projekata koji plijeni pažnju u BiH, ali i šire. Cijela priča počela je u Tuzli 1999. godine kao emisija na lokalnoj radiostanici, kroz koju je predstavljan hip-hop kao muzički pravac, a ostvareni su i prvi kontakti s lokalnim umjetnicima.

Prvi demo snimci tadašnjih članova grupe, među kojima su bili Edo Maajka i Frenkie nastali su godinu dana kasnije, kada su organizovani i prvi koncerti u Domu mladih u Tuzli. U 18 godina rada stalo je nekoliko stotina koncerata širom svijeta u okviru kojih je predstavljena bh. hip-hop kultura, a rad FMJAM ekipe nerijetko je nagrađivan i prestižnim muzičkim nagradama.

FMJAM kolektiv iza sebe ima izuzetno uspješnu godinu koja je krunisana sinoćnom proslavom punoljetstva, a dio atmosfere s tuzlanskog partyja vam prenosimo kroz foto-galeriju.