Muzika
209

Fm Jam slavi 17. rođendan, pogledajte kakvi su bili njihovi počeci

Klix.ba
Fm Jam u petak 23. decembra slavi 17 godina postojanja.

U deceniju i po Fm Jam je prerastao u jedan od najvećih muzičkih i alternativnih projekata koji se iz Tuzle proširio na BiH, a kasnije cijeli Balkan. Kroz radijsku emisiju, stotine koncerata širom svijeta, web platforme, Fm Jam aplikaciju i medije milionima ljudi predstavljena je hip-hop kultura iz BiH.

Kulturološki značajan, Fm jam je za razliku od mnogih drugih pokreta u BiH iza sebe ostavio bogato nasljeđe. Pored albuma njihovih izvođača, tu su brojni muzički i grafiti festivali, koncerti, izložbe i filmovi. Samo u ovoj godini objavljen je zajednički album Frenkija, Kontra i Indiga, tri videospota, te prateći dokumentarac. Sassja je sa dva video spota najavila novi album za nadolazeću godinu, Edo Maajka nakon kraće pauze objavljuje pjesme "No pasaran" i "Ojojoj", na Sarajevo Film Festivalu održana je premijera dokumentarnog filma "Soul Train", te održano na desetina koncerata širom Evrope.

Postoji dakle dovoljno razloga za slavlje i ove godine. Zato vas ekipa Fm Jama vas poziva na veliku proslavu, na mjestu gdje su se dogodili neki od prvih događaja u našoj organizaciji – na dva floora Cluba Palma, Dom mladih Tuzla.

A povodom sedamnaeste godišnjice najjačeg hip hop kolektiva, na YouTubeu je objavljen arhivski videosnimak jedne od Fm jamovih legendarnih radijskih emisija.