|

"Flaster" je nova pjesma Emira & Frozen Camels ekranizovana u silosu

"Flaster" je nova pjesma Emira & Frozen Camels ekranizovana u silosu
39
Klix.ba
1.12.2015. u 11:59
19
komentara
39

dijeljenja
Rock bend Emir & Frozen Camels (EFC) objavio je novu pjesmu “Flaster”, koja najavljuje njihov predstojeći peti album.
“Flaster” je pjesma prepoznatljivog EFC stila i zvuka, moderne produkcije, a snimljena je u dva studija - poznatom američkom studiju Mix Factory na Floridi i studiju Long play u Sarajevu. Ova će pjesma zasigurno obradovati ne samo fanove EFC muzike, nego i sve ljubitelje rock'n'rolla u regionu s obzirom na trenutni hronični nedostatak kvalitetnih rock pjesama i bendova.

Pjesma “Flaster” je mala životna priča o ljudima na tračnicama svakodnevnice, na korak od prekida i kraja, ljudima koji ne pronalaze ni put, ni snagu za prvi korak ka pomirenju.

“Današnji način življenja i sam život nas sve neprekidno melje i skoro da nam je svima sabur (strpljenje) na rezervi do dna", govori autor pjesme i lider EFC benda Emir Bukovica, te dodaje: "Tu jing-jangovsku borbu za balansom, našu unutarnju borbu svjetla i tame simbolično sam nazvao flasterom, kojim pokušavamo zacijeliti sve naše narušene odnose i rane, kao i naše samoće".

Pjesmu “Flaster” EFC bend danas predstavlja i kroz videospot koji je režirao bh. režiser Tarik Hodžić. Spot je snimljen u čudnovatom ambijentu napuštenog starog silosa u Visokom, odranije poznatom kao svojevrsnom živom art galerijom fascinantnih 3D grafita, koje je uradio talentovani umjetnički trojac HAD Kolektiv.

“Mali životni problemi koje držimo u fokusu čine da u drugi plan stavimo sliku svijeta i velikih problema oko nas. Porušeni silos u ovom spotu simbolizira taj svijet, dok su protagonisti kroz svoje mikro svjetove prikazali i ispričali niz običnih životnih priča, koje dijeli samo jedan tanki zid, a s kojima se svako od nas na svoj način svakodnevno susreće", kazao je režiser Hodžić o ideji spota.

Produkciju ovog videospota potpisuje sarajevska produkcijska kuća “Prime Time” na čelu sa producentom Adnanom Ćuharom.
Prijavi grešku


Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...