Muzika
0

Flamingosi u Coloseum Clubu

Sarajevo-x.com
U subotu, 03.12.2011., od 22:00 sata, posjetioce Coloseum Cluba će ugrijati plesni ritmovi grupe Flamingosi.
Flamingosi su muzička grupa koju čine TV voditelj i muzičar Ognjen Amidžić i glumac Marinko Madžgalj. Svojom originalnošću i veselim pjesmama uspjeli su steći veliku popularnost u zemljama regiona pa tako i u Bosni i Hercegovini, gdje su uvijek dragi gosti.

S jazz-folk pjevačem Luisom osvojili su prvo mjesto na Beoviziji 2006. godine sa pjesmom "Ludi letnji ples", dok su na Evropjesmi iste godine u Sava Centru u Beogradu osvojili drugo mjesto. Pored Luisa, sarađivali su i sa Karolinom Gočevom i sa Eminom Jahović, a oba dueta su postala veliki hitovi.

Iako se Ognjen Amidžić posvećuje svom showu i voditeljskom poslu, a Marinko Madžgalj svom glumačkom poslu, 2010. godine izbacili su singl "Sladoled" koji je postao reklama za Frikom, a na ljeto 2011. godine svojim fanovima su poklonili hit "Nisi kriva ti".

Uvijek veseli i energični Flamingosi obećavaju svima koji dođu u Coloseum Club odličnu zabavu i užarenu atmosferu, uz uslov da svi pjevaju i plešu uz njihove pjesme kao što su "Poljupci", "Sve nas cure čekaju", "Ljubav", "Lumperaj" i mnoge druge.