Muzika
20

Finalisti X Factora pjevaju hitove Eurovizije, specijalni gost grupa Roma Sijam

Klix.ba
Mans Zelmerlow u X Factor Adria
Grupa koja je u prošlogodišnjoj sezoni izazvala veliku pažnju javnosti večeras je specijalni gost popularnog regionalnog takmičenja X Factor Adria.

Romska hip-hop grupa Roma Sijam, što u prijevodu znači "mi smo Romi" večeras će premijerno izvesti pjesmu sa novog albuma koji uskoro izlazi, a kako saznajemo očekuje nas i iznenađenje.

"Spremili smo specijalno iznenađenje za večeras! Obećavamo veoma energičan nastup, podići ćemo publiku i žiri na noge!", poručuju momci iz grupe.

Za ove talentovane momke sudija Željko Joksimović je prokomentirao: "Ljudi, zvijezde su rođene!"

Pored specijalnog nastupa ove grupe, večeras i sutra nas očekuje prava eurovizijska večer u X Factoru, budući da će takmičari pjevati najveće hitove ovog prestižnog takmičenja.

Osmero kandidata nastupit će večeras u 21 sat, dok ćemo preostalih sedmero gledati na programu Federalne televizije sutra u isto vrijeme.

Očekuju nas dvije uzbudljive epizode pune emocija, a večeras i sutra će prvi put uživo nastupiti i "povratnici" Tarik i Adnan, Milan Bukilić, Highway Trio i Bobi Mojsovski. U obje večeri, napustit će nas po jedan takmičar.

Zanimljivo je i da je regionalni X Factor prije samo sedam dana ugostio ovogodišnjeg eurovizijskog pobjednika Mansa Zelmerlowa iz Švedske koji je tada specijalno izveo pobjedničku numeru "Heroes".