Muzika
0

Film u čast Tupaca Shakura

Klix.ba
Dokumentarni film u čast ubijenog rappera Tupaca Shakura je okarakterisan kao definitivna i najvjernija priča o njegovom životu.

Film Tupac: Resurrection je snimljen i napravljen uz saglasnost njegove majke, te je američku premijeru imao u petak.

Shakur je ubijen 1996. godine, i još uvijek nije pronađen počinilac niti je iko osuđen za učešće u njegovom smaknuću ali je opšte poznato da je za to krivo rap neprijateljstvo između istočne i zapadne obale koje je u to vrijeme bilo na vrhuncu.

Njegova majka, Afeni Shakur je rekla: "Mi želimo da ljudi Tupaca vide, čuju i razumiju onakvim kakav je uistinu bio."

Reditelj Lauren Lazin je izjavio da je film u potpunosti snimljen sa tačke gledišta pokojnog Tupaca. Također je dodao da slučaj ovog ubistva nije zakonski razrješen te da nije u film stavljati bilo kakve činjenice koje bi dovodile do nagađanja.

Film najviše sadrži Tupacova predviđanja svoje smrti, kao kada je jednom prilikom rekao: "Oduvijek znam da ću jednog dana biti ustrijeljen."

Također film pokazuje razvijanje Shakura iz malog dječaka koji je pisao rime i poeziju u globalnu zvjezdu, te sadrži mnogo originalnog materijala koji je producentima dala njegova majka.

Ipak film sažeto i nedovoljno pokazuje scene Tupacovih brojnih hapšenja, a interesantno je da je izašao i soundtrack za ovaj film koji je uradio Eminem.