America’s Got Talent
69

Filipinac raspametio i žiri i publiku: Celine Dion i Andrea Bocelli u jednom tijelu

N.I.
U najpopularnijem televizijskom muzičkom takmičenju na svijetu, pjevač je pokazao da sam može otpjevati duet. Tridesetpetogodišnji Marcelito Pomoy s Filipina digao je na noge publiku tijekom nastupa u America’s Got Talent: The Champions

Radi se o novoj verziji popularnog muzičkog takmičenja u kojem sudjeluju pobjednici i takmičari prethodnih sezona iz cijelog svijeta.

Pomoy je 2011. pobijedio u filipinskoj verziji, a za sobom već ima dva objavljena studijska albuma.

U takmičenje se vratio na velika vrata, otpjevavši simfonijsku baladu The Prayer, koju u originalu izvode Celine Dion i Andrea Bocelli.

Na sceni mu se pridružila i supruga radi emotivne podrške, dok žiri čini sada već čuvena postavka - Simon Cowell, Heidi Klum, Alesha Dixon i Howie Mandel.

Iako je Pomoy bio vidljivo nervozan na sceni, odlučno je potvrdio Cowellu da će biti pobjednik sezone, na oduševljenje publike.

Muzika je zatim krenula, a vještina koju je Pomoy pokazao po svemu je nesvakidašnja. Počeo je pjevati dionice Celine Dion istančanim sopranom, a potom se, na iznenađenje svih i kao bez muke, prebacio na duboki tenor Andree Bocellija.

Kako je pjesma tekla, Pomoy se nastavio prebacivati iz jednog glasa u drugi, zbog čega je zaslužio gromoglasne ovacije.

Žiri je, kao i publika, bio oduševljen ovim solom/duetom, a Simon Cowell je čak priznao da je za njega takav nastup čista desetka (UNILAD).

"Gospode! Ovo je bilo vrlo jedinstveno! Ti si jedan predivni, nevjerovatni pjevač u kojem je zarobljena mlada žena", oduševio se Howie Mandel, dok je Alesha Dixon istaknula da je htjela čuti nešto drugačije i posebno, a da joj je Pomoy sada to i pružio.

"Bio si u potpunosti briljantan", kazala je Alesha.

Iako Pomoy nije dobio takozvani "zlatni gumb", koji bi ga odveo direktno u finale, prošao je u sljedeću fazu takmičenja zahvaljujući glasovima publike.