Muzika
0

Festival United: Nastupaju Skroz, Negative i Hladno pivo

Sarajevo-x.com
U subotu 23. jula, sa početkom u 20 sati u dvorištvu Prve gimnazije u Sarajevu, poznatijem kao "Metalac" bit će održan Festival UNITED, na kojem će nastupiti grupe "Skroz" iz BiH, "Hladno pivo" iz Hrvatske i "Negativ" iz Srbije.

Festival, koji je zamišljen kao obilježavanje desetogodišnjice mira u BiH, organiziraju Fondacija "Ask Sarajevo", Federalna televizija i firma za odnose sa javnošću i oglašavanje "Linden" iz Sarajeva. Generalni sponzor Festivala je Fabrika duhana Sarajevo.

Stage od 100 kvadratnih metara, razglas snage 50 KW, te tri video projektora i rasvjeta snage 40 KW, samo su neki od pokazatelji šta će se, zapravo, dešavati u Metalcu 23. jula, sa početkom u 20 sati.

Uz svaku kartu kupljenu u pretprodaji, koja počinje u petak 15. jula na štandu na Ferhadiji, Fondacija "Ask Sarajevo" će pokloniti multimedijalni CD grupe "Skroz" - "Afganistan", na kojem će se naći istoimena pjesma, remix pjesme, unpluged verzija, te video spot za pjesmu "Afganistan".

Jedna od predfestivalskih aktivnosti je i promocija multimedijalnog CD-a "Afganistan", koja će biti održana u petak 15. jula u klubu "City Pub" u Sarajevu, kada će ovaj, novi projekat grupe "Skroz" biti po prvi put predstavljen javnosti.