Sarajevski Dom mladih
0

Festival Nove nade, nove snage se nastavlja 24. decembra

Sarajevo-x.com
Grupa Futavci
Grupa Futavci
U želji očuvanja sarajevske i bh. pop rock scene, kao i afirmisanja mladih stvaralaca i izvođača iz svih žanrova muzičke umjetnosti u sarajevskom Domu mladih od 24. decembra počinju kvalifikacije za tradicionalni muzički 10. festival pop rock grupa BiH -Nove nade, nove snage.

Kao učesnici ove amaterske rock and roll radionice predstavit će se grupe Bihuzur, Bezbelije, RIP, Futavci i OHM iz Sarajeva te Orion iz Jablanice. Pobjednik ovih kvalifikacija ide direktno u finale, a vicešampion u polufinale ovoga festa. Pored stručnog žirija za svoje pulene će moći glasati i publika.

Za učešće u sljedećim kvalifikacijama ovoga festa još uvijek se možete prijaviti jer će trajati svake zadnje subote u mjesecu do marta 2012. godine, a kada slijede aprilsko polufinale i majsko finale u sarajevskom Domu mladih.

Treba da imate demo snimak tri autorske pjesme (u konkurenciji autorskih radova) ili tri pjesme "cover" obrade nekih drugih autora (u konkurenciji najboljeg izvođača).

Sve informacije možete dobiti na telefon 033 211 016 u sarajevskom Domu mladih, a svoje demo snimke možete dostaviti svakog utorka i srijede ili poslati poštom na adresu 71000 Sarajevo, Dom mladih, ul. Terezija bb (sa naznakom za 10. festival pop rock grupa BiH - Nove nade nove snage. Evo prilike da pokažete svoje autorsko i izvođačko umijeće bez obzira za koji muzički žanr ste se opredijelili.