|

Festival Live Stage u Sarajevu okuplja 27 muzičara iz cijele regije, ulaz besplatan

Festival Live Stage u Sarajevu okuplja 27 muzičara iz cijele regije, ulaz besplatan
71
Klix.ba
17.6.2019. u 09:42
6
komentara
71

dijeljenja
Glavni grad BiH će narednog mjeseca ponovo biti centar regije i to zahvaljujući muzičkom festivalu koji će od 26. do 28. jula na platou Centra Skenderija okupiti čak 27 pop, rock i elektronskih izvođača iz cijelog regiona.
Zabranjeno pušenje, Bajaga i instruktori, Crvena jabuka, Van Gogh, Hladno pivo, Kiki Lesendrić i Piloti, Bolero, Skroz i Regina samo su neka od velikih imena bh. i regionalne pop i rock scene. Dašak novog vremena festivalu će donijeti DJ dvojac After Affair, Atomi, DJ Patrick, DJ Storm, DJ Urban, Dj Arcade i mnogi drugi...

"Svaku noć bi trebala nastupiti po tri benda, a u ponoć počinje dio s elektronskom muzikom. Sve festivalske aktivnosti su potpuno besplatne, neće biti nikakve registracije ili slično, a sve to zahvaljujući velikoj podršci javnih institucija i drugih sponzora. Svi koncerti i druga dešavanja bi trebalo da traju do tri ujutro", rekao je producent festivala Adnan Mundžić.

Važno je naglasiti da će ovo biti prvi ovakav događaj u Bosni i Hercegovini nakon završetka rata.

Organizator festivala je producentska kuća "Stage Production". Projekt su podržali Turistička zajednica KS, Gradska uprava Grada Sarajeva, Ministarstvo okoliša i turizma FBiH, Ministarstvo unutrašnjih poslova KS, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta KS, Ministarstvo privrede KS, Općina Stari Grad, Općina Centar, Općina Novo Sarajevo, Općina Novi Grad, Općina Ilidža, Centar za kulturu Općine Centar, kao i brojni sponzori.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...