Praznično raspoloženje
1

Festival "Ko nekad pred Božić" i ove godine okupit će velike muzičke zvijezde

Klix.ba
Festival "Kao nekad pred Božić" devetnaesti po redu održat će se sutra s početkom u 20 sati u Domu mladih. Festival zajednički realiziraju Udruženje „Facultas za prosperitet mladeži“ i Udruženje „Libertas“ iz Sarajeva.

Na koncertu koji je posvećen najljepšem i najradosnijem katoličkom prazniku Božiću nastupit će velika muzička imena poput Željka Bebeka, Gorana Karana, Vlade Kalembera, Matka Jelavića, Krunoslava Kiće Slabinaca, Zorice Kondže, Ive Amulić ( iz Tutti Frutti benda), Šima Jovanovac, Marina Tomašević, Paula Jusić, Antonela Malis, Izabela Martinović te grupa „Stijene“.

"Kao i prethodnih 18 godina, i ove će godine na manifestaciji nastupiti folklorna društva koja će predstaviti božićnu tradiciju i običaje na ovim prostorima i podsjetiti nas da je uistinu važno čuvanje i njegovanje tradicije i narodnih običaja koji su uistinu veliko bogatstvo za ovu zemlju, potom klape, ansambli, tamburaške i baletne skupine, te popularni izvođači zabavne i ozbiljne muzike", rekla je izvršna direktorica festivala Ivana Krstanović.

Repertoar festivala sastavljen je od obrada tradicionalnih božićnih pjesama, klasičnih ulomaka, pop-rock božićnih hitova domaće produkcije, te obrada svjetskih božićnih evergreena.