Osmo izdanje
7

Festival Javorwood objavio otvoreni poziv za sve scenske i likovne izvođače

D. J.
Foto: Press
Umjetnički festival Javorwood na Bjelašnici u Javorovom Dolu se ove godine održava po osmi put.

Datum održavanja za 2022. godinu je od 01. do 06. augusta. Festival promovira mlade umjetnike i stvaraoce iz regije i time daje priliku mladima da prezentuju i razmjene svoje talente, znanja i vještine.

U sklopu festivala je organizovana i umjetnička rezidencija, gdje izvođači mogu da borave 6 dana na festivalskoj lokaciji u Javorovom Dolu, i da kreiraju svoja djela.

Shodno tome, Javorwood je objavio otvoreni poziv za sve scenske i likovne izvođače da se prijave za učešće na ovogodišnjem festivalu i umjetničkoj rezidenciji. Umjetnici se mogu prijaviti sa svojom tačkom /performensom/radovima/live art act-om, ili idejom o radu, koji bi razradili u toku rezidencije.

Na završni dan festivala, u subotu, 6. augusta 2022. mogu nastupati na glavnoj sceni- u Kamenom Amfiteatru ili na nekoj od drugih atraktivnih lokacija u Javorovom Dolu prezentovati svoja djela.

Prijaviti se mogu svi scenski umjetnici: glumci, plesači, performeri, cirkusanti, žongleri, lutkari, stand-up komičari, recitatori, itd; i likovni umjetnici: slikari, vajari, skulptori, muralisti, street artisti, itd.

Prijava treba sadržavati:

  • Ime, prezime, adresu, kontakt telefon i e-mail izvođača

  • CV (životopis/e)

  • Idejni opis nastupa / tačke- naziv, tema, ideja, fabula; likovni umjetnici: naziv, ideja i koncept umjetničkog live act-a ili opis slike/a koje žele izlagati

  • tehnički popis (potrebna tehnika i rekvizita)

  • popratni materijal- fotografije i digitalni dokumenti: audio ili video

Rok za prijavu je 27.06.2022. Prijave slati na e-mail adresu: [email protected]