Od 21. do 23. juna
448

Festival Garden of Dreams u Sarajevu okuplja najbolje svjetske elektronske umjetnike

Klix.ba
Regionalni fenomen Garden of Dreams, čiju ideju su prepoznali neka od najvećih imena iz oblasti elektronske muzike u proteklom periodu, doživjet će svoje prvo festivalsko izdanje od 21. do 23. juna u Sarajevu.

Zamišljen je kao trodnevni festival audio-vizualne umjetnosti koji će biti održan na tri glavne lokacije: Historijski muzej Bosne i Hercegovine, Dom mladih i plato ispod repetitora na Humu. Festival će imati četiri glavna muzička dijela koja će se dešavati tokom dana i noću. Prvog dana će biti održan večernji party u Domu mladih, drugog dana festival će biti otvoren u punom kapacitetu i danju i noću, dok će u nedjelju biti održan dnevni završni party u magičnoj bašti Historijskog muzeja BiH. Više informacija o Garden of Dreams festivalu, temi festivala, ali i imenima prvih izvođača, biće saopćene uskoro. Early bird ulaznice za kompletan festival već su dostupne putem sistema Kupikartu.ba i na svim njihovim prodajnim mjestima po cijeni od 39 KM.

Paralelno sa navedenim dešavanjima bit će organizovan i niz radionica i obuka za mlade DJ-eve i VJ-eve. Cilj ovih radionica i obuka je prijenos znanja i vještina iskusnih profesionalaca današnjice na mlađe generacije koje dijele istu strast za audio-vizuelnom umjetnošću. Nadalje, tokom zadnjeg dana festivala bit će održane i panel diskusije u kojoj će učestvovati stručnjaci iz svijeta elektronske muzike, kao što su umjetnici i organizatori poznatih svjetskih muzičkih festivala. Paneli će biti platforma za razgovor o veoma ozbiljnim temama kao što su zablude o elektronskoj muzici i njenim pratiteljima, podizanje svijesti o prevenciji korištenja opojnih sredstava tokom festivala, utjecaj različitih festivala na gradove i države u kojim se održavaju i slično.

Cilj održavanja festivala jeste uspostavljanje zajednice ljubitelja elektronske muzike iz cijeloga svijeta čija će adresa, bar tri dana svake godine, biti u Sarajevu i Bosni i Hercegovini, a koja se već počela okupljati tokom održavanja jednodnevnih Garden of Dreams događaja na kojima su gostovali neki od najpopularnijih svjetskih umjetnika iz oblasti elektronske muzike, kao što su: Adriatique, Âme & Trikk, Butch, Chaim, Dixon, Henry Saiz, Hosh, Lehar, Sandrino.