Muzika
27

Fedde le Grand u Sarajevu: Ulaznice gotovo rasprodane

Klix.ba
Nakon dugogodišnjeg isčekivanja, a na radost ljubitelja elektronske muzike u BiH, Fedde le Grand stiže u Sarajevo 28.februara u dvorani My Face.

DJ setovi ovog holandskog producenta sadrže energiju, živu plesnu house muziku sa akustičnim beatovima i elektro uticajem. Njegova muzika je muzika današnjice i budućnosti u klubovima, što će sigurno potvrditi i nastup u sarajevskom My Faceu.

Organizatori ovog spektakla, Sol Azur – Buena Vista i Sarajevo Clubbing, objavili su i prve od support DJ-eva za event u Sarajevu. Drop Department, ekipa iz Sarajeva, je duo sastavljen od dvojice mladih i uspješnih producenata Ademira i Alena, čija produkcija je postala neizostavan dio u playlistama svih vodećih EDM superzvijezda. Predstavljaju jedne od vodećih artista u elektronskoj muzici u ovom dijelu Evrope, a imat će ulogu da nas uvedu svojim setom prije Fedde Le Granda.

Za ljude koji prate Sarajevo Clubbing dobro poznato ime je i ADOT. Bosanski DJ spada u plejadu DJeva koji su poznati širom Balkana gdje redovno učestvuje na najvećim festivalima kao što su EXIT, Labyrinth, Moondance, Lunar, FreshWave i na svim većim eventima gdje gostuju "teška imena" elektronske muzike.. DJ pult je dijelio sa mnogim imenima, underground liderima kao što su, Alberto Ruiz, Marco Bailey, Nakadia, Spartaque, Darmec i mnogim drugim. Njegovi setovi su najviše obojeni technom ali progresivni zvuci uvijek nađu mjesto na njegovoj playlist-i, pri čemu se na kraju stvori jedna posebna energija i njen flow. ADOT će imat priliku da poslije našeg headlinera, FLG-a, zatvori event i obećavamo vam da će ovaj set biti poseban samo za ovu priliku.

Do ovog velikog eventa ostalo je još nekoliko dana. U razgovoru sa organizatorima, FEDDE LE GRAND je rekao da jedva čeka nastup i dolazak u glavni grad BiH, a za koji ga vežu prelijepa sjećanja.

Do sada je više od 2000 zainteresovanih za najveći EDM party ove godine u Sarajevu. Broj ulaznica je ograničen, a posljednji kontingent je u prodaji putem portala kupikartu.ba, te u poslovnicama agencije Sol Azur – Buena Vista i na platou Skenderije.