Muzika
1.7k

Februar u znaku Dine Merlina: Austrija, Hrvatska, Slovenija

Klix.ba
Prvi mjesec 2016. godine je iza nas, a mjesec februar biti će u znaku najveće regionalne koncertne turneje "Hotel Nacional" čarobnjaka Dine Merlina.

Nakon godine u kojoj su oboreni koncertni rekordi od Minhena i Sarajeva preko Prilepa do Beograda, Dino Merlin će u prvom kvartalu 2016. godine posjetiti Austriju, Hrvatsku, Sloveniju i Tursku, i to gradove: Dornbirn (Austrija, 6.2), Varaždin (Hrvatska, 13.2) i Celje (Slovenija, 27.2), te Istanbul (Turska, 23.4).

Biti će ovo prvi nastupi Dine Merlina i ekipe nakon posljednjeg koncerta 2015. godine održanog u Leverkusenu 19. decembra čime je okončana jedna od najuspješnijih koncertnih godina u regionu. Naime, svjetska turneja Hotel Nacional je samo 2015. godine gostovala u arenama i stadionima gradova: Zagreb (Bundek), Ljubljana (Stožice), Skoplje (Boris Trajkovski), Split (Spaladium), Linz (Tips Arena), Minhen (Zenithhalle), Zurich (Stadthalle Dietikon), Prilep (Gradski Trg), Sarajevo (Koševo), dva puta u Beogradu (Kombank Arena)...

Prva stanica ovogodišnje etape turneje Hotel Nacional je Austrija, gradska dvorana Messe u Dornbirnu, 6.2.2016. Posljednje ulaznice za koncert ove subote mogu se nabaviti na ticketcorner.ch.

Noć ljubavi, uoči Valentinovu, građani Varaždina će provesti s Čarobnjakom u gradskoj Areni. 13.2.2016. Arena Varaždin rezervisana je za “Hotel Nacional”, a ulaznice su dostupne na ticketshop.hr.

Posljednji februarski koncert zakazan je za 27.2.2016. u dvorani Golovec u Celju (Slovenija), a organizatori već saopćavaju da se traži ulaznica više za ovaj dugoočekivani koncert Dine Merlina nakon trijumfalnog koncerta u Areni Stožice u februaru 2015. godine. Preostale ulaznice mogu se nabaviti na web stranici eventim.si.

Na proljeće, tačnije 23. aprila ove godine, Dino Merlin će po prvi put nakon gotovo 8 godina nastupiti u Istanbulu. Koncert će biti održan u Ora areni u Istanbulu 23.4.2016, a ulaznice se već mogu nabaviti na stranici Biletix.com.

Informacije i ulaznice za sve predstojeće koncerte turneje Hotel Nacional, kao i sve datume i gradove možete pratiti na www.dinomerlin.com/turneja.