Muzika
0

Februar u Haciendi

Sarajevo-x.com
Hacienda i Baghdad Cafe 7. februara organizuju "Noć dobrih ljudi“ gdje će specijalni gost večeri biti hrvatski DJ Go Cut. Ukupan prihod od pića, hrane i simboličnog ulaza od 2 KM bit će doniran četverogodišnjem dječaku Edimu Hajdareviću.

Specijalni gost je hrvatski DJ i producent Go Cut, jedan od osnivača i rezidenata Astralis partija - najstarijeg hrvatskog klupskog projekta koji uskoro slavi 10 godina postojanja. Inače, Astralis noći su apsolutni rekorder posjećenosti sa preko 4.000 prodanih ulaznica. Jedan je od pokretača Astralis recordsa, nastupao je na Loveparade-u, a u Sarajevu na velikom Soundrace partiju u Zetri.

Ukupan prihod večeri "Noć dobrih ljudi“od pića, hrane i simboličnog ulaza 2 KM bit će doniran četverogodišnjem dječaku po imenu Edim Hajdarević. Hacienda i Baghdad Cafe realiziraju navedeni projekat u saradnji sa BH radijom 1 (prijenos uživo od 22.30) i Udruženjem altruista "Dobro“. Pozivom na humanitarni broj 090 292 005 (BH Telecom) može se donirati 1 KM.

U četvrtak, 14. februara Hacienda priprema program pod nazivom "Love birds“ kada će nastupati DJ Cika.

Za srijedu, 6. februara Hacienda i Baghdad Cafe najavljuju koncert jednog od najizvođenijih hrvatskih autora koji je godinama zaštitni znak kvalitetnog mediteranskog pop-zvuka, Ninu Belana. Ovaj je pjevač prekinuo petogodišnju diskografsku pauzu i sa svojim Fiumensima će u Sarajevu predstaviti album "Rijeka snova".

"Soultrain exclusive spin night“ će se dogoditi u petak 29. februara kada će nastupiti Freaky Jessus trostruki svjetski šampion u electroboogie plesu i efektima te DJ Cut Dem - finalist DMC svjetskog DJ takmičenja 1999.-2000.