EKSKLUZIVNO NA KLIX.BA
134

Fazla predstavio spot za remake pjesme "Kiša ruši grad", u videu se pojavljuju brojni građani

D. J.
Muhamed Fazlagić Fazla povodom Dana Grada Sarajeva predstavio je spot za svoju prvu pjesmu "Kiša ruši grad", a čiji je remake napravljen početkom godine.

"Pjesma potvrđuje vječnost Sarajeva, bez obzira na okolnosti kroz koje je kao grad prolazio. U spotu smo se sjetili ljudi koji su ovaj grad učinili posebnim uz ubjeđenje da će i mlade generacije koje ga naslijeđuju nastaviti da rade isto", rekao je Fazla za Klix.ba.

U pjesmi se pojavljuju brojni građani poput Mirsada Fazlagića, Dala Varešanovića, Enisa Njemčevića, Elme Mujadžić, Zare Mujadžić, Lamija Musemić, Afan Fazlagića, Leona Vida Delibašića, Darija Delibašića i Darija Popovića.

"Svi mi koji smo sa Sarajevom prošli svaki trenutak opsade ovu pjesmu doživljavamo na poseban način. Obzirom da je Fazla odlučio spasiti tu pjesmu i predstaviti je novim generacijama onda su i ideje za video došle jednostavno, odučili smo da u spotu i budu neke nove generacije Sarajlija", objasnio je producent spota Muamer Kolar.

Pjesmu su producirali Dino Šukalo i Modra Rijeka Studio, muziku je napisao Hari Varešanović, a tekst pjesme Dino Merlin.

Podsjećamo, Muhamed Fazlagić Fazla je prošle godine objavio remake za pjesmu "Sva bol svijeta", koja je 15. maja obilježila 30 godina od prvog predstavljanja BiH na Eurosongu.