U čemu je problem?
160

Fazla o povratku naše zemlje na Eurosong: HDZ i SNSD odbijaju finansirati sve što nosi naziv BiH

I. S.
Foto: Facebook/muhamed.fazlagicfazla
Foto: Facebook/muhamed.fazlagicfazla
Muhamed Fazlagić Fazla govorio je o razlozima zbog kojih Bosna i Hercegovina od 2016. godine nije bila dio Eurosonga.

Najprije je naveo da se političke barijere moraju prevazići kako bi naša zemlja ponovo nastupila na ovom muzičkom takmičenju.

"Mnogo radim na tome. Problem je u tome što u državi postoje dvije političke stranke, Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) i Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), koje odbijaju finansirati sve što ima veze s nazivom Bosna i Hercegovina. To su secesionističke stranke. Nažalost, u proteklih nekoliko godina nismo uspjeli prikupiti sredstva za odlazak na Eurosong", rekao je za The Euro Trip.

BHRT nije izmirio dugove prema Evropskoj radiodifuznoj uniji (EBU). BiH se neće moći vratiti na takmičenje dok ih ne izmiri. Fazla, koji je trenutno savjetnik ministra odbrane i predsjednik Građanskog Saveza, naveo je da je za BiH važno da bude dio ovog takmičenja zato što ga prati publika iz cijelog svijeta.

"Ako niste prisutni na sceni, vi ne postojite. Iz tog razloga ponovo želimo dokazati da postojimo. Ako moja stranka uđe u vladu, ovo je jedan od problema na čijem ću rješenju raditi. Želim osigurati da se BiH vrati na Eurosong", zaključio je.