Specijalni headliner
12

Fatboy Slim specijalno za No Sleep Festival pravi veliki Warehouse Rave u Beogradu

Klix.ba
Jedan od najvećih DJ-eva i producenata svih vremena, veliki i neumorni partymaker Fatboy Slim, nastupit će 15. novembra u Beogradu kao specijalni headliner No Sleep Festivala.

Vodeća zvijezda najvećih svjetskih pozornica odlučio je da samo za Exit-ov novi festival nastupi u potpuno drugačijem izdanju i kreira pravu svjetsku ekskluzivu koju je jednostavno nazvao "Warehouse Rave". Fatboy Slim ga opisuje kao "jednu veliku zabavu sa mnoštvom lasera, jarkih svjetala i dimnih mašina", a muzička selekcija kretat će se od današnjih dance floor bombi do klasičnih rave himni koje i dalje drmaju najveće pozornice širom planete.

Poznat po istinskoj DJ vještini, Fatboy Slim u svojim visokoenergetskim setovima donosi cijeli spektar zvukova koji pokrivaju globalni rave pokret koji se rodio prije tačno 30 godina u Drugom ljetu ljubavi iz 1988. godine. Sid synthovi, latino perkusije, klavirske dionice, gudačke teme, epski semplovi i drugi sonični stubovi koji drže svjetsku rave scenu ujedinjenu, spojit će se na velikom partyju u Novom Hangaru, kolosalnoj hali u Luci Beograd na obali Dunava. Cijeli utisak dodatno će pojačati industrijsko okruženje koje čine kranovi, dokovi, rampe, šine i lavirint hala, na lokaciji koja se nalazi svega 1,5km od Trga republike.

Fatboy Slimu u ovom raverskom poduhvatu pridružit će se back2back duo koji čine prvi čovjek kultne izdavačke kuće Life and Death i svjetski priznat muzički selektor DJ Tennis, te rezident Berghajna i berlinska techno legenda Marcel Fengler. Ovaj neuobičajeni duo nedavno se otisnuo na nevjerovatni devetosatni zajednički set u pariskom klubu Concrete koji je dvije godine uzastopno bio predstavljen na No Sleep bini EXIT festivala. Kada je upitan da opiše zvuk neočekivanog dvojca bez kormilara, DJ Tennis je kratko odgovorio: "U pitanju je techno, ali uvrnut. Raverski i sretan. Ima dosta sida, elektra i zabavno nam je. Vole nas i djevojke!"

No Sleep Festival u organizaciji EXIT tima i uz podršku popularnog brenda Guarana, bit će održan na više lokacija u Beogradu, dok će se centralni događaji uz vrhunsku produkciju biti održan u Novom Hangaru u Luci Beograd koja će svake noći primati hiljade posjetilaca u svoje industrijsko okruženje. Već je potvrđena i strahovita techno postava za narednu noć, 16. novembra, kada u Beograd dolaze Nina Kraviz, Dax J, I Hate Models i Aleksi Perala, dok će i brojni drugi izvođači uskoro biti poznati. Novi festivalski član Exit-ove porodice nastao je iz istoimene No Sleep bine na EXIT festivalu, koja je postala planetarno poznata po gostovanju čuvenih svjetskih klubova kao što su Fabric, Tresor, Concrete, Sub Club, Nitsa, Arma17, The Bunker New York, Goa, Grelle Forelle i drugi.

Od danas su ulaznice za No Sleep festival dostupne i u redovnoj prodaji. Festivalske ulaznice bit će mijenjane za narukvice koje omogućuju ulaz na sve zabave i lokacije tokom cijelog vikenda koji se proteže od četvrtka uvečer do nedjelje popodne, od 15. do 18. novembra, na više lokacija u Beogradu, počevši od tri velika partyja u Novom Hangaru u Luci Beograd, pa sve do aftera i dnevnih partyja u čuvenim beogradskim klubovima kao što su Drugstore, 20/44 i mnogim drugim lokacijama. Ulaznice su u redovnoj prodaji po 54 KM za standardnu te 90 KM za VIP ulaznicu.