Muzika
0

Fatboy Slim i Joe Goddard mentori Burn Studios Residencyja

Klix.ba
Prije par sedmica lansiran je burn Studios Residency, projekat koji ima za cilj ponuditi DJ-evima šansu da ostvare svoje snove i pokažu talenat tako što će provesti nezaboravno ljeto kidajući mix pultove u najboljim klubovima sunčane Ibize.
Danas, sa velikim uzbuđenjem burn Studios najavljuje da će se velikani i headlineri najvećih svjetskih festivala Fatboy Slim i Joe Goddard (Hot Chip) pridružiti Steve Lawleru, Solomunu i Maceo Plexu u Residency Bootcampu. Svaki od njih će finalistima ponuditi nesebičnu podršku, kako bi unaprijedili svoje vještine i pripremili se za Residency na Ibizi.

Hiljade takmičara iz cijeloga svijeta se već prijavilo sa nadom da će u sklopu burn Studios Residencyja, nastupajući u klubovima Mambo i Sankeys razviti i gurnuti svoj muzički stil daleko naprijed. Mixevi uploadovani do sada pokazuju kvalitetan zvuk i posvećenost muzici što je veoma važno za početak ovog uzbudljivog takmičenja.

Nakon lokalnog Mix off eventa, kreativni DJ-evi iz 18 zemalja, će podići svoja jedra te nastaviti svoje putovanje prema otoku zabave, Ibizi. Talenti će zajedno sa istaknutim predstavnicima kreativne industrije učestvovati u International Music Summitu nakon kojeg će ih u Bootcampu dočekati mentori Fatboy Slim, Joe Goddard (Hot Chip), Steve Lawler, Solomun i Maceo Plex.

"Strastveno smo posvećeni da identificiramo nove muzičke talente te da im kroz burn Residency platformu ponudimo najbolju šansu za budućnost. Ono što nas izdvaja od ostalih je nesebična podrška dostupna takmičarima na sceni i iza nje, od strane najvažnijih predstavnika elektronske muzičke industrije. burn Studios residency poklanja budućnost koju DJ-evi ne mogu kupiti novcem, cijelu sezonu na Ibizi gdje će dokazati umjeće i primiti neophodnu podršku za razvoj njihove umjetničke karijere", rekao je Burnov marketing menadžer Erik Hofstaedter.

Dance muziku je danas skoro pa nemoguće definisati, pa se iz tog razloga nemojte voditi stereotipima o sceni koja vlada na Ibizi, posmatrajte ostrvo zabave kao playground za vaše najdublje, žanrovski neopterećene maštarije.

Ako mislite da imate sve što je potrebno da zajedno sa burn Studios mentorima krenete u potragu za najboljim ritmovima, rasplešete publiku savremene muzičke scene, registrujte profil na http://www.mixcloud.com/competitions/burnstudiosresidency/ te uploadujte mix od maksimalno 20 minuta, koji u sebi sadrži bar jednu pjesmu sa Beatportove top 100 liste.

Burn tim iz Bosne i Hercegovine aktivno podržava domaću scenu elektronske muzike, a od ove godine pruža priliku najboljim DJ-evima sa lokalnog tržišta da se izbore za svoju poziciju na svjetskoj muzičkoj sceni.

Prijaviti se možete do 18. marta.