Dom mladih
26

Fantastičan koncert mađarskog benda Budapest Jazz Orchestra uz hitove Queena

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Mađarski big bend Budapest Jazz Orchestra održao je spektakularni koncert pod nazivom “Omaž grupi Queen” u sarajevskom Domu mladih.

Na koncertu u Sarajevu predstavljene su pjesme grupe "Queen". Kroz ovu muzičku šarolikost publika je imala priliku poslušati neizbježne hitove "Queena" u unikatnoj izvedbi.

U ovom projektu troje solista izvelo je pjesme frontmena benda Freddyja Mercuryja, a kao solisti koncerta Budapest Jazz Orchestra Queen nastupili su Wolf Kati, Kocsis Tibor i Csordas Levente.

Budapest Jazz Orchestra osnovan je 1998. godine i prvi je mađarski profesionalni big band.

Dinamičan razvoj orkestra doveo ga je do toga da izraste u svjetki priznati reprezentativni orkestar savremene muzike. U produkciji Budapest Jazz Orchestra, počevši od klasičnih big band žanrova, jazz je propraćen od 20-ih godina prošlog vijeka pa sve do danas.

Orkestar praktikuje klasičnu postavku big banda od 17 članova. Čine ga profesionalni jazz muzičari, a pojedini su nagrađivani prestižnim nagradama. Stalni je učesnik mađarskih i međunarodnih jazz festivala - jedini mađarski big band koji je dobio poziv na najprestižniji jazz festival u Švicarskoj u gradu Montrou.