22. juna
238

Faithless (Dj set) uz Sister Bliss stižu na haloo Sarajevo Beer Festival

Klix.ba
Autorica nekoliko najvažnijih numera elektronske muzike i muzička snaga legendarne grupe Faithless, Sister Bliss, nastupit će na sedmom izdanju haloo Sarajevo beer festivala.

Ova slavna umjetnica koju smatraju "prvom damom" elektonske muzike, DJ i house producentkinja pisala je muziku za muzičke himne kao što su "God is DJ", "Insomnia", "We Come 1", "Music Matters", "Salva Mea" uz pomoć kojih je Faithless postao i zadržao epitet jednog od najbitnijih bendova u historiji elektronske muzike sa preko 15 miliona prodatih albuma.

Počela je svoju karijeru kao jedna od prvih ženskih house DJ-eva u Britaniji, a zahvaljujući pomenutim hitovima Sister Bliss je sa Faithlessom napravila pravu revoluciju na muzičkoj sceni, te je smatraju jednom od najvažnijih ličnosti britanske elektronske scene.

Sister Bliss ima brojne singlove i dva samostalna albuma, a sarađivala je sa imenima kao što su Boy George, Dido, Example ili Robert Smith (The Cure).

Nakon sjajnih nastupa na Sea Dance festivalu 2016. i Exitu 2017., publika na haloo Sarajevo Beer Festivalu će uz Faithless (dj set) & Sister Bliss uživati 22. juna.

Ulaznice za 7. haloo Sarajevo Beer Festival možete kupiti preko sistema Kupikartu.ba, na svim prodajnim mjestima servisa, kao i trafikama I novina po promo cijenama - 7 KM jednodnevna, a 15 KM trodnevna karta. Ova akcija traje do 21. aprila i broj karata je ograničen.

Nakon ove akcije, karte ćete moći kupiti na Kupikartu.ba te u Bosanskom kulturnom centru Sarajevo po redovnoj cijeni od 10 KM za jednodnevnu i 25 KM trodnevnu kartu. Organizatori napominju da je ulaz besplatan ukoliko na festival dođete do 18 sati.