{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Exit: Srce jednog Festivala

E
17.5.2007. u 09:40
0
0
Exit: Srce jednog Festivala
0
Exit: Srce jednog Festivala
Postoji jedno mjesto gdje tlo podrhtava pod nogama, gdje se svakog ljeta slobodno pleše četiri dana i četiri noći, tu ste skriveni od ostatka svijeta, a ipak čitav Svijet je tu sa Vama.
To je mjesto gdje koraci mijenjaju zvukove i ritmove gdje ste jedan bitak sa hiljadama ljudi, gdje je pogled opasan stijenama i zidovima historije, a vidici idu dalje od obala Balkana.

Jedina destinacija muzičkog festivala EXIT je Petrovaradinska tvrđava, koja se nalazi u Novom Sadu. Kapacitet joj je 40 hiljada, ali tokom festivala njome prošeta oko 200 hiljada posjetilaca. To mjesto, gdje se slavi muzika, je satkano od dodira vremena i činjenice da njegovi zidovi će uspravno i visoko stajati vječno.

Tvđava je sagrađena potkraj 17. stoljeća, a projektovao ju je Sebastijan Voban sa namjerom sa stoji čvrsto i štiti svoj narod. Danas u njoj, osim muzike, možemo pronaći Akademiju umjetnosti, Muzej grada Novog Sada, Istorijski arhiv i misteriozne tunele u podzemlju.

Grad na stjeni čvrst kao vjera, kako se po izvornom imenu u narodu naziva, Petrovaradinska tvrđava kao srce EXIT festivala čeka Vas i ovo ljeto da plešemo, osjećamo i sanjamo muziku.

MyExit Sarajevo

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: