|

Exit proglašen najboljim evropskim festivalom

Exit proglašen najboljim evropskim festivalom
26
S
SRNA
16.1.2014. u 08:43
14
komentara
26

dijeljenja
Muzički festival Exit, koji se održava u Novom Sadu, osvojio je prvo mjesto u kategoriji najvećih evropskih festivala u 2013. godini na manifestaciji u holandskom gradu Groningenu.


Laskavo priznanje Exit je osvojio u kategoriji 360 festivala iz 34 zemlje na sinoćnjoj ceremoniji dodjele Evropskih festivalskih nagrada za 2013. godinu.

Glas Exitu dalo je 620.000 fanova tog festivala i 200 muzičkih eksperata, kao i novinara iz svijeta.

Nagradu u Gronigenu primio je strateški direktor Dušan Kovačević.

"Ovo veliko priznanje posvećujem svim vjernim ljubiteljima Exit festivala, pogotovo onima iz Srbije i sa Balkana, kao i našem Novom Sadu, najboljem gradu na svijetu, u kojem se festival održava od samog početka", rekao je Kovačević u Groningenu.On je istakao da je Exit jedinstven festival u svijetu, zbog načina na koji je nastao.

"Muzički festival Exit jedinstven je u svetu, jer je nastao kao studentski pokret za mir i slobodu u Srbiji i na Balkanu. Vjerujemo da je društvena odgovornost Exita i dalje važan razlog našeg postojanja", kaže Kovačević.

Festival Exit održan 2013. godine posjetilo je više od 200.000 mladih ljudi iz Srbije, zemalja okruženja, Evrope i svijeta.

Ovo je prvi put da osvaja prvo mjesto u konkurenciji velikih evropskih festivala.

Ovogodišnji petnaesti Exit bit će održan na novosadskoj Petrovaradinskoj tvrđavi od 10. do 13. jula.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...