Muzika
0

Exit ponovo nominovan za najbolji festival u Evropi

Sarajevo-x.com
Novosadski Exit festival je i ove godine nominovan za nagradu za najbolji evropski festival.

Prošle godine Exit je osvojio ovu nagradu, koju UK Festival Awards dodeljuje u saradnji sa Yourope, evropskom asocijacijom 50 najvećih festivala u Evropi. Tada su u konkurenciji za najbolji evropski festival bili FIB Benicassim (Španija), Roskilde (Danska), Hultsfred (Švedska), Les Eurockeennes de Belfort (Francuska), Pinkpop, Lowlands (Holandija), Quart Festival (Norveška), Pukkelpop i Rock Werchter (Belgija).

Za nominovane festivale i ove godine putem Interneta glasa festivalska publika iz cijelog sveta, glasovi publike su jedini kriterij za izbor, a svi moraju se moraju registrovati kako bi se osiguralo korektno glasanje.

Glasanje traje do 20. oktobra, a za Yourope Award for Best European Festival, za koju je nominovan Exit festival, možete glasati na ovoj na adresi www.festivalawards.com.

Osim Exita ove godine nominovano je 28 evropskih festivala, a najbolji će biti proglašeni 30. oktobra. Tada će se saznati i imena dobitnika ulaznica za festivale - pobednike. Kako je navedeno na sajtu, potencijalni dobitnik ulaznica je svako ko učestvuje u glasanju za najbolji evropski festival 2007.

U ostalim kategorijama nominovani su festivali koji se održavaju u Velikoj Britaniji - Glastonbury, Reading, T in the Park, Isle of Wight i mnogi drugi. UK Festival Awards je jedina dodela nagrada posvećena evropskoj festivalskoj industriji. Svake godine na dodjeli nagrada okupe se važna imena iz muzičke i festivalske industrije, kao što su Iggy Pop, Faithless, Michael Eavis… Nagradu je Exitu prošle godine na dodeli prvi čestitao John Giddins, čovek koji zastupa The Rolling Stones i koji organizuje festival Isle of Wight.

UK Festival Awards održava se peti put, a svake godine dodeljuju se brojne nagrade u kategorijama najbolji mali festival, najbolji line up, najzeleniji festival, najbolji headliner i druge. Nagrada za najbolji evropski festival, koju je dobio Exit, prvi put je dodijeljena prošle godine.

Pogledajte snimke sa Exita 08

Ekskluzivne snimke nastupa najvećih zvezda Exita 08 odsad se mogu gledati na festivalskom sajtu na adresi Exitfest.org. Prvi snimak, dosad još neemitovan u medijima, donosi jedan od najenergičnijih Exit nastupa grupe Juliette and the Licks. U narednom periodu slijede koncerti bendova The Hives (3. oktobra), The Streets (10. oktobra), Roni Size 17. oktobra i brojni drugi nastupi sa najvećih festivalskih bina.

U mjesecima pred nama, za sve koji žele da se podsjete najboljih trenutaka sa najvećih festivalskih bina, kao i za one koji su ovo izdanje Exita propustili, Exitfest.org će predstaviti nastupe imena kao što su Paul Weller, Afrika Bambaataa, Gossip, Pekinška patka, Ministry, Gogol Bordello, Gentleman, Kiril, Marky Ramone, kao i najbolje nastupe sa Dance arene... Reprizu koncertnog serijala sa Exit 08 festivala, publika će moći da pogleda u nastavcima na festivalskom sajtu. Publika će tako čekajući jubilarni, deseti Exit, svake nedelje moći da pogleda novi snimak nastupa sa glavne bine, Dance arene, Fusion ili World Music bine, saopštili su organizatori Exita.