Exit Fest
0

Exit headlineri među najboljima

Sarajevo-x.com
Da će deseti Exit ove godine biti zaista nešto posebno može se vidjeti i iz ovosedmične britanske top liste albuma, na kojoj su među prvih sedam, četiri albuma ovogodišnjih Exitovih headlinera.

"Invaders Must Die", album koji je bend The Prodigy objavio u februaru ove godine nalazi se trenutno na 7. mjestu, a debitovao je 1. marta na ovoj listi na 1. mjestu. Ovo je četvrti album "broj jedan" za redom koji izdaju The Prodigy.

"It's not me, it's you", drugi studijski album Lily Allen, objavljen je početkom februara i odveo je svoju mladu i ne baš tihu autorku takođe pravo na 1. mjesto. Trenutno je ovaj album na 4. mjestu britanske top liste albuma.

Novitet na listi, album "Journal for Plague Lovers", koji su Manic Street Preachers objavili 18. maja, debitovao je na 3. mjestu. Nevjerovatna slučajnost, uticaj podzemnih voda ili nešto treće, ali i Madness su 18. maja objavili novi album "The Liberty of Norton Folgate" koji je takođe ove sedmice novitet na listi, ali je debitovao na 5. mjestu.

Neka i ovo bude razlog da na vrijeme nabavite svoje ulaznice za ovogodišnji Exit festival.

Ulaznice u Sarajevu za najbrže kupce koštaju 98 KM. U pretprodaji su 118 KM (sva četiri dana), a redovna cijena ulaznice iznosi 222 KM (sva četiri dana).

Cijena kampa je 50 KM, a cijena paketa: ulaznica + prevoz + kamp 148/168 KM (broj paketa ograničen!). Ulaznice se mogu kupiti u kafeu Meeting Point, Hamdije Kreševljakovića 13.

Više informacija na exitfest.org.