{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Evrovizija u Beču s ekološkim predznakom "green event"

18.2.2015. u 12:22
5
7
Evrovizija u Beču s ekološkim predznakom "green event"
5
Prvi put u šezdesetogodišnjoj historiji Evrovizije ovaj najveći televizijski zabavni show bit će organizovan kao "green event", odnosno manifestacija s ekološkim karakteristikama.


Pokroviteljstvo nad "zelenim događajem" preuzelo je Savezno ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo, okoliš i vodoprivredu Austrije (BMLFUW).

Ovim povodom je na Tehničkom univerzitetu održana press konferencija na kojoj su BMLFUW i Austrijska državna radio-televizija ORF potpisali sporazum o organizaciji Evrovizije prema standardima "Austrijske okolišne oznake". Ova oznaka za zelene sastanke i zelene manifestacije je u Evropi jedinstven certifikat.

Visoki klimatski i ekološki standardi za organizaciju ekološkog događaja podrazumijevaju obazrivo postupanje sa resursima, korištenje regionalnih proizvoda i olakšan pristup sadržajima i prostorijama manifestacije.Snabdijevanje strujom vršit će se preko javne mreže bez korištenja dizel agregata. Ulaznice za sve programe Evrovizije važe i kao karte za javni prevoz.
Catering će služiti kvalitetne i biološke namirnice iz Austrije.

Da bi se smanjio otpad tokom svih devet emisija Evrovizije (finale, dva polufinala, porodični show...) i na ostalim tematskim događajim pića će se služiti iz povratnih čaša, a besplatno će se dijeliti voda sa česme koja je u Beču jako dobrog kvaliteta. Hrana će se služiti u povratnom posuđu i sa povratnim priborom za jelo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: