{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Evrovizija koštala Dance 26 miliona eura, mnogo više od planiranog

A
25.6.2014. u 18:43
0
3
Evrovizija koštala Dance 26 miliona eura, mnogo više od planiranog
0
Evrovizija koštala Dance 26 miliona eura, mnogo više od planiranog
Foto: AFP
Ukupna organizacija 59. takmičenja za pjesmu Evrovizije održanoj u Kopenhagenu, u Danskoj, u maju ove godine je, kako tvrde, organizatori, bila mnogo skuplja nego je prethodno bilo planirano.
Naime, troškovi organizacije su bili mnogo veći od planiranih najviše zbog preuređenja zgrade B&W Hallerne u Refshaleoenu, gdje je održano centralno takmičenje, koja je ranije bila korištena kao brodogradilište.

Također, mnoge kompanije koje su bile angažovane na izvođenju radova tokom organizacije još uvijek nisu naplatile novac za svoj rad.

Prema posljednjim podacima kojima raspolaže organizator, ukupni troškovi organizacije su koštali oko 100 miliona kruna, odnosno 26 miliona eura.

Pojedine kompanije koje nisu naplatile novac za završene radove spremaju se da cijeli slučaj iznesu pred sud ako na vrijeme ne dobiju novac.

Organizatori pak, navode da se ispostavilo da su se pojavili računi o radovima koji prije organizacije ovog takmičenja nisu bili u planu.

U augustu ove godine bit će saopćeni ukupni troškovi organizacije koji bi, kako kažu organizatori, mogli biti mnogo veći od planiranih.

Na Euroviziji u Kopenhagenu održanoj od 6. do 10. maja pobijedila je predstavnica Austrije Conchita Wurst.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: