Muzika
0

Eurosong: Rusi smatraju da su oni pobjednici

FENA
Poslije sinoćnje pobjede finskih predstavnika na "Pjesmi Eurovizije", u Rusiji mnogi smatraju da je pravi pobjednik njihov predstavnik Dima Bilan, a da je izbor bio neobjektivan i vrsta protesta protiv te manifestacije.

Jurij Aksjuta, vođa ruske delegacije na takmičenju u Atini, direktor muzičkog programa televizijskog Prvog kanala koji je medijski sponzorirao boravak Bilana, smatra da je pravi pobjednik ruska pjesma "Neću te pustiti da odeš" (Never let you go).

"Nemam dokaze, pa ne mogu nikoga da optužujem za namještanje rezultata, ali glasalo se pomoću telefona i SMS-poruka - znači 'Eurovizija' se do te mjere diskreditovala, da je glasanje bilo protestno", rekao je on.

Aksjuta smatra da su pred ekranima sedjeli ljudi koji ne vole "Euroviziju" i da su zato glasali za "klovnove", odnosno finske "Lordove" odjevene u monstrume koji su pobijedili s pjesmom "Hard-rok aleluja".

Mediji komentarišu da ovakve Eurovizije još nije bilo - na sceni mumija koja oživljava, monstrumi i kraljevi zla pobjeđuju na pop-festivalu, uz tekst u kojem dominira tema zla, smrti i svijeta noćnih košmara.