{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Eurosong: Italija pobjednik za fanove, kladionice tipuju na Švedsku

13.5.2015. u 13:20
20
46
Eurosong: Italija pobjednik za fanove, kladionice tipuju na Švedsku
20
Eurosong: Italija pobjednik za fanove, kladionice tipuju na Švedsku
Predstavnici Italije (Foto: Eurovision.tv)
Austrijski glavni grad Beč trenutno živi za jedan događaj - Eurosong. Sve u ovom gradu je u znaku takmičenja za najbolju pjesmu Evrope čije finale je zakazano za 23. maj.
Takmičari iz 40 evropskih zemalja već uveliko se pripremaju za veliko takmičenje, a u grad su počeli stizati i najveći fanovi Eurosonga. Jedino o čemu se priča ovih dana u Beču je ko ima najbolju pjesmu i čiji je scenski nastup najupečatljiviji.

Obožavatelji jednog od najstarijih muzičkih takmičenja na svijetu su već izrekli svoj sud - najbolja je Italija.

Prema njihovim glasovima, numera "Il volo" koju izvodi trio u sastavu Piero Barone, Ignazio Boschetto i Gianluca Ginoble bit će pobjednička pjesma 60. Eurosonga.


Na kladionicama je situacija nešto drugačija. Najviše šansi za pobjedu ima Šveđanin Mans Zelmerlow s pjesmom "Heroes". Italija se na kladionicama smjestila na drugu poziciju, a Australija na treću. Od zemalja iz regije najbolje kotira Slovenija koju će predstavljati bračni par Marjetka i Raay koji čine duo Maraaya.


Zanimljivo je da Švedska i prema ocjeni fanova kotira visoko, te se na njihovoj listi favorita smjestila na drugo mjesto.

Ko će biti pobjednik ovogodišnjeg Eurosonga, znat će se 23. maja.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: