Zbog nebrige vlasti
0

Europop festival seli iz Zenice

Sarajevo-x.com
Zbog slabe zainteresovanosti vlasti Zeničko-dobojskog kantona tradicionalni Europop festival najvjerovatnije će se iduće godine održati u nekom drugom gradu, a ne u Zenici, kako je to bio slučaj ranijih godina, kazao je za naš portal Pane Škrbić, organizator Festivala.

Organizatori već imaju nekoliko ponuda za premještanje Festivala u Brčko, Banja Luku i Tuzlu.

“Ako vlast ovog kantona ne poduzme odgovarajuće mjere koje se tiču finansiranja Europop festivala, mi se definitivno iduće godine selimo u neki drugi grad”, pojašnjava Škrbić. "Sve ono što su nam do sada davali je malo. Seoski teferič na istoj je ili većoj razini od jednog evropskog festivala koji okupi ljude iz 20 zemalja."

Inače, Europop festival će se ove godine održati od 29. do 31. augusta na gradskom trgu u Zenici, a na Festivalu su učešće već potvrdili mladi iz 18 država - Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Srbije, Rumunije, Moldavije, Rusije, Švedske, Malte, Italije...

Zadnja noć opet će biti posvećena zvijezdama iz cijelog regiona. Glasanjem u programu brojnih radio stanica, publika će odrediti nove dobitnike posebnih nagrada.

U ovogodišnjoj konkurenciji su: Dino Merlin, Goran Karan, Ivana Banfić, Al’Dino, Zdravko Čolić, Elvir Laković Laka, Marija Šestić, Fuad Backović Deen, Stefan Filipović, Maja Tatić i drugi solisti koji su obilježili proteklu godinu, kazao je direktor festivala Pane Škrbić.

Škrbić naglašava, da će konačana imena učesnika biti poznata 15. augusta, kada će biti završeno glasanje putem radiostanica.