Bihaćki rock bend
99

Euphoria objavila debi album: Nadamo se da će rock muzika ponovo zauzeti mjesto koje joj pripada

E. Sk.
Bh. grupa Euphoria objavila je debi album No.01 i time razveselila sve ljubitelje žestoke rock svirke. Album koji se sastoji od trinaest pjesama rezultat je njihovog napornog rada proteklih godina.

Grupa, čiji je frontmen Elvir Elly Ramić okupila je dobru ekipu muzičara i u Heart music studiju završila snimanje prvog albuma koji nosi ime No.01.

Uz muzičkog producenta i autora većine pjesama na ovom albumu, Adu Iftića, pečat albumu dali su i Alen Islamović, autor pjesama "Gunđalo malo", "Roker" i "Šta tvom tati je" te Mirko Šenkovski Geronimo, autor pjesama "Ja sam sa kruške pao" i "Neću iz tvog zagrljaja". Ostatak autorske ekipe čine Miroslav Janjanin i Almir Ajanović.

"Neopisivo mi je zadovoljstvo postati dijelom porodice Croatia Records koji sumatram jednom od najuspješnih izdavačkih kuća u regionu. Album No.01 svojevrsna je retrospektiva dosadašnjeg rada i truda nas entuzijasta i zaljubljenika u motore i rock'n'roll. Kako su današnja vremena teška i poprilično nezgodna za ovu vrstu muzike trudili smo se ponuditi kvalitetan materijal koji će svima koji imaju i malo rockerske krvi u sebi probuditi te osjećaje i vratiti ih korijenima. Ekipa koja je radila na ovom albumu dala je ono najvrijednije od sebe. Nadam se da će rock muzika ponovo zauzeti mjesto koje joj pripada", kazao je lider benda.