Bh. muzičarka
59

Esma Numanović objavila pjesmu "Blesav" s nadolazećeg albuma

I. S.
Foto: Emina Memija
Foto: Emina Memija
Bh. muzičarka Esma Numanović je objavila spot za pjesmu "Blesav" s nadolazećeg albuma.

"S velikim zadovoljstvom najavljujemo izlazak dugoočekivanog albuma prvijenca Esme Numanović! Pisao sam Vam već o tome koliko me je Esma oduševila svojim fantastičnim vokalom, ljubavlju za muziku i vlastitim autorskim pjesmama. Zbog toga sam se prihvatio produkcije njenog prvog albuma i usuđujem se reći da, nakon procesa koji je trajao tri godine, pred sobom imamo dragulj koji jedva čekam da čujete", naveo je Damir Imamović.

Pjesma "Blesav" je snimljena u saradnji s muzičarima: Kenan Mačković (klavijature), Zlatko Karahodžić (bas), Adi Avdić (bubnjevi), Dino Šukalo (gitare), i gudačkim kvartetom u sastavu Ivana Đurić, Anela Dervišević, Ivan Vanja Radoja i Sanja Manov. Tonski snimatelji bili su Alan Omerović i Eric Bajramović, dok je miks i mastering albuma povjeren Ericu Bajramoviću.

Video za ovaj prvi single djelo je ekipe u sastavu: Ervin Golubović, Emina Memija i Admir Jusić.

Esma Numanović rođena je 1992. godine u Nürnbergu u Njemačkoj, u porodici porijeklom iz Zvornika. Još u djetinjstvu, provedenom u Živinicama i Sarajevu zaljubljuje u muziku i vlastiti muzički put gradi pjevajući covere svojih omiljenih pjesama. Solo karijeru otpočinje 2019. godine sa pjesmom "Mrvice sunca". Živi i radi u Sarajevu.