Eurosong 2009.
0

Esctoday i dalje kaže - BiH prva

Sarajevo-x.com
Bosna i Hercegovina i dalje se nalazi na prvom mjestu ankete koju provodi najpoznatiji evrovizijski web portal esctoday.com. Grupa "Regina" je i četvrtu sedmicu najbolje plasirana na ovoj listi.

Predstavnik Norveške Alexander Rybak s pjesmom "Fairytale" i dalje drži drugu poziciju. Zanimljivo je da Norvežani vode prema glasovima OGAE klubova (evrovizijski fan klubovi).

Ipak, došlo je i do nekih promjena u poretku zemalja učesnica izbora za Najbolju pjesmu Evrope. Jade iz Velike Britanije sada je treća, a prošlu sedmicu bila je peta. Zatim slijedi Portugal (4.) i Švedska (5.). Pad su doživjeli predstavnici Finske, koji su sa trećeg mjesta spali na šesto.

Kompletan poredak možete pogledati na stranici esctoday.com, gdje uz registraciju možete i sami glasati za svoje favorite.

Ono što je još zanimljivo na portalu fanova Eurosonga koji će se ove godine održati u Moskvi je i podatak da je sajt propratio i informaciju o novom spotu Harija Varešanovića (duet sa Ninom Badrić), te je video za "Ne mogu ti reći šta je tuga" s YouTubea postavljen za sve one koji su zainteresovani da ga pogledaju.