Muzika
0

Erasure - novi album i turneja

NINA
Na krilima uspjeha prvog singla "Breathe" (UK Nr.4), veterani plesnih ritmova, Andy Bell i Vince Clarke (Erasure), objavljuju svoj novi album "Nightbird".

S preko 25 miliona prodanih nosača zvuka iza sebe, ovaj duo je odlučio pojednostaviti stvari. Za razliku od prethodnih studijskih projekata ("Loveboat", "Cowboys"), koje Andy i Vince sada opisuju kao premračne i introspektivne, "Nightbird" su radili s veseljem i entuzijazmom poput onoga s početka karijere, kada su prije 20 godina osnovali Erasure.

"Puno sam sretniji s ovim albumom, nego prethodnima. Isto misli i Vince. To se i čuje u svakoj pjesmi na albumu. Ovo je možda i najbolji materijal koji smo snimili nakon dugo vremena", tvrdi Andy Bell.

Nakon uspješne prošlogodišnje turneje, i krajem godine objavljenog koncertnog DVD-a "The Tank, The Swan, and the Baloon Live!" sa snimcima iz 1992., Erasure i za ovu godinu najavljuju novu turneju.

"Nova turneja će biti ledena i krvava", najavljuju momci, a prvi evropski datumi, na kojima će ih podržavati grupa Client, najavljeni su već za mart.