Novi album grupe Sikter
0

Enes Zlatar Bure: "Cijeli svijet je na ego tripu"

Sarajevo-x.com
Nakon tri godine pauze, sarajevska grupa Sikter u petak će nastupiti u klubu Sloga, gdje će promovirati svoj novi album "Ego trip". Frontmen grupe Enes Zlatar Bure za Sarajevo-x.com je rekao da se novi CD prije nekoliko dana našao u prodaji, a kupljeni CD ujedno će biti i ulaznica za njihov nastup u Slozi.

"To je naš četvrti album kojeg smo uradili nakon višegodišnje pauze u karijeri, a specifičan je po tome što je on plod zajedničkog rada kompletne ekipe. Nadamo se da će u petak doći što više ljudi i da ćemo se svi dobro provesti", kaže Zlatar.

Njihov četvrti studijski album "Ego trip" sadrži deset pjesmama, a za najavni singl ”Line” (Edith Piaf 3) urađen je i video spot.

"Mislim da je cijeli svijet na nekog ego tripu, od kapitalista koji su nam to nametnuli do onih koji se bore protiv njih. Smatram da je vrijeme da postanemo više socijalno okrenuti", ističe Zlatar.

Muzika koju Sikter svira kombinacija je soula, funka i rock 'n' rolla. Na novom albumu zvuk je malo drugačiji od onoga na šta je publika navikla posljednjih godina, ali je opet prepoznatljivo da se radi o Sikteru. Teški gitarski rifovi, čvrsta ritam sekcija, pumpajući bas, prodorne klavijature i mnogo energije karakterišu “Ego trip”. Nakon promocije u glavnom gradu, slijede nastupi u cijeloj BiH i regionu.

Poslušajte najavni singl "”Line” (Edith Piaf 3), sa novog albuma.