Odličan nastup
13

Energična Ana Rucner i talentovani Marko Bošnjak u Zenici počeli mini bh. turneju

Piše: E. M.
Ana Rucner (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: E. M./Klix.ba)
Svjetski poznata violončelistica Ana Rucner i talentovani Marko Bošnjak večeras su u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici održali svoj prvi od tri koncerta u sklopu mini bosanskohercegovačke turneje.

Na velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorištva pred više stotina posjetilaca Ana Rucner je s Markom Bošnjakom, uz pratnju gudačkog kvarteta Rucner i Dominika Lučića, održala spektakularan koncert koji je izazvao najiskrenije emocije kod posjetilaca.

Dugi aplauzi nagrada su bili za svaku izvedbu Ane Rucner koja je koncert otvorila klasičnom muzikom u izvedbi kvarteta Rucner, a svojim anđeoskim glasom večerašnji ambijent je upotpunio mladi i talentovani Marko Bošnjak.

U nepuna dva sata atraktivnog programa Ana Rucner je zeničkoj publici predstavila poznate odlomke iz najpoznatijih filmova, ali i svoje autorske skladbe.

U izjavi za Klix.ba nakon koncerta Rucner je kazala da se uprkos lošijem zdravstvenom stanju na bini oporavila i svojim gostima priredila, nada se, nezaboravan nastup.

"Uživala sam. Kada sam danas došla zaista sam bila loše, ali na pozornici je sve došlo na svoje. Sretna sam da su moji roditelji večeras bili tu, a Marko i Dominik su dobro odradili posao. Ja se nadam da će biti energije za naredne nastupe, dugo se nisam osjećala ovako iscrpljeno, ali ko sam ja da se žalim. To ćemo odsvirati i sve će proći dobro", kroz smijeh je izjavila Rucner.

Dodala je da joj je nastup na pozornici stil života i mjesto odakle crpi energiju, ali i da je veoma sretna što može pružiti podršku mladom Marku Bošnjaku.

"Jako je važno podržavati mlade, znam po sebi kada sam bila na početku da bi mi jako dobro došlo da me neko pozvao na pozornicu. Za mlade je najbitnije da imaju mnogo 'utakmica u nogama'. Zadovoljstvo mi je nastupati s njim i zbog njegovih godina majčinski se odnosim prema njemu, zaštitnički, ali da bismo svi uspjeli potrebno nam je što više mladih ljudi", dodala je Rucner.

Na kraju je istakla kako će vrijeme nakon bh. turneje provesti u studiju gdje će nastaviti raditi na novom projektu.

"Sada mnogo sviram i po Kini, Švicarskoj, Turskoj, imam dosta koncerata, gošća sam na brojnim eventima, ali nadam se da će biti i vremena za odmor", zaključila je Rucner.

Nakon Zenice svoju bh. turneju nastavljaju već sutra u Mostaru, a 18. novembra zakazan je nastup u sarajevskom Domu mladih.