U hladnim halama "Žice"
0

Emir i Đule snimili prve kadrove spota za pjesmu "Nacrtaj mi ljubav"

Piše: A. Karadža
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
U hladnim halama fabrike "Žica" u Sarajevu snimljeni su prvi kadrovi spota za pjesmu "Nacrtaj mi ljubav" rock grupe Emir & Frozen Camels, na kojoj je gostovao legendarni Zvonimir Đukić Đule iz Van Gogha. Na portalu Sarajevo-x.com pogledajte fotogaleriju sa snimanja spota.

"Stogodišnje" prijateljstvo frontmana jednog sarajevskog i jednog beogradskog banda, Emira Bukovice i Đuleta, na prošlom albumu grupe Emir & Frozen Camels rezultiralo je muzičkom saradnjom.

Kako je Emir rekao za naš portal, ovo je prvi dio spota u kojem će se pojavljivati Đule, a ostale scene će biti snimane u drugim dijelovima glavnog grada BiH u narednim danima.

Spot će biti rađen u produkciji producentske kuće PrimeTime, a glavni producent spota je Adnan Čuhara, iz sarajevske produkcijske kuće "Prime Time", koja je preuzela cjelokupnu produkciju ovog projekta. Višečlana ekipa, predvođena jednim od najboljih snimatelja u BiH, Almirom Đikolijem, posljednje kadrove završila je u srijedu tek oko ponoći.

"Smrzli smo se, kako i dolikuje imenu naše grupe, ali mislim da smo napravili odličan posao. Ovo je svakako jedna od najboljih ekipa sa kojima sam snimao videospotove, što me raduje, jer je lijepa spoznaja da se i tu kod nas mogu naći ovakvi profesionalci. Ovo je samo prvi dio videospota, a nastavak ćemo snimiti do Nove godine", izjavio je Emir Bukovica.

Đule Van Gogh, koji je na set snimanja došao direktno sa sarajevskog aerodroma, samo je dodao: "Dugo smo čekali i Emir i ja da nam se poslože slobodni termini za snimanje i, evo, konačno se to desilo. Sretan sam da smo napokon svoje dugogodišnje prijateljstvo krunisali ovom saradnjom na zaista prelijepoj pjesmi 'Nacrtaj mi ljubav', a za videospot sam siguran da će izgledati fenomenalno, s obzirom na ovo šta sam vidio na samom snimanju".

Premijera ovog video spota očekuje se u narednoj godini.